PROIECT EUROPEAN

PROIECT EUROPEAN

Povestea Brandului
AROMELA este o afacere de familie începută în 2014 pe meleagurile românești, a cărei poveste s-a născut dintr-un vis frumos.

Aromela nu este doar o plantație de plante și fructe ecologice, ci este și o pasiune din suflet, pentru oameni și natură.

O pasiune ce ne urmărește prin fiecare pas al procesului de producție, de la cultivarea și culegerea propriilor fructe, până la procesarea și ambalarea lor.

Astăzi, sub brandul Aromela există nenumărate produse din fructe bio pe care noua ne place sa le numim: mină de aur pentru corp.

Proiect european


Proiectul “Bio Arca!” a luat naştere pentru a promova fructele şi legumele din fermele locale, care se caracterizează printr-o înaltă calitate organoleptică şi nutriţională şi care, datorită trasabilităţii, asigură o transparenţă deplină în ceea ce priveşte originea şi metodele de producţie utilizate.

Pe perioada de implementare a proiectului, sunt implicati doi fermieri, Sana Plant Extract SRL (brand Aromela) si Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa SA.

Denumirea proiectului este: Înființarea și dezvoltarea piețelor locale exclusiv prin lanțuri scurte, pentru produse pomicole certificate ecologic si produse de calitate, Piata locala din ferma “BIO ARCA”.

Acest proiect este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. PNDR este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Submasura specifica care a stat la baza finantarii este 16.4a: Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol. Mai multe detalii despre acest tip de sprijin se gasesc pe https://www.afir.info/

Scopul proiectului este promovarea cooperării între actorii local, in scopul comercializarii produselor agoalimentare prin intermediul lanturilor scurte de aprovizionare, respectiv prin crearea unei piete locale pentru produse pomicole, inclusiv promovarea acesteia.

Activitățile proiectului presupun:

1. organizarea de târguri și evenimente periodice în ferme pentru promovarea proiectului și comercializarea produselor direct către consumatori

2. promovare prin rețele de socializare și realizarea de campanie de promovare – audio si video

3. participarea fermierilor la târguri locale și regionale.

Partenerii implicati in proiect sunt:

• Lider proiect: SC Sana Plant Extract SRL (fermier)

• Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa (fermier) – Partener 1

• SC Inpulse Partners SRL (promovare) – Partener 2

whatsapp