Politica de retur

Politica de retur

Povestea Brandului
AROMELA este o afacere de familie începută în 2014 pe meleagurile românești, a cărei poveste s-a născut dintr-un vis frumos.

Aromela nu este doar o plantație de plante și fructe ecologice, ci este și o pasiune din suflet, pentru oameni și natură.

O pasiune ce ne urmărește prin fiecare pas al procesului de producție, de la cultivarea și culegerea propriilor fructe, până la procesarea și ambalarea lor.

Astăzi, sub brandul Aromela există nenumărate produse din fructe bio pe care noua ne place sa le numim: mină de aur pentru corp.

1.1 Conditii generale:

Conform legislatiei in vigoare (OUG 34/2014 cu modificarile si completarile ulterioare), cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primite, acestea NU mai pot fi returnate.

De asemenea, in conformitate cu OUG34/2014 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru produsele non-alimentare consumatorul beneficieaza de un termen de solicitare retur de 14 zile calendaristice valabil de la data cand acesta a intrat in posesia produsului comandat on-line si livrat prin intermediul unui curier agreat de furnizor.

Consumatorul are obligatia sa primeasca personal coletul cu produsele comandate, iar in cazul in care coletul este deteriorat, sa ceara curierului pe loc intocmirea unui proces verbal de colet deteriorat. Coletul deteriorat NU se va deschide pentru verificarea produselor. Consumatorul poate in acest caz, fara a deschide coletul, sa refuze primirea. Nu se accepta reclamatii ulterioare sau returul produselor pentru care, la primirea coletului cu urme vizibile de deteriorare exterioara, nu s-a intocmit proces verbal de “colet deteriorat”, optiune oferita de curier.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
In conformitate cu OUG34/2014, Consumatorul care doreste sa isi exercite dreptul de retragere si retur, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit).
  • Cheltuielile de returnare vor fi suportate integral de consumator, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la receptia produsului care a facut obiectul vanzarii.

Produsele expediate prin intermediul curieratului trebuie sa fie returnate OBLIGATORIU cu optiunea de "Deschidere colet la livrare" pentru a permite furnizorului sa verifice continutul si aspectul fizic al produsului returnat. In cazul in care produsele returnate nu beneficiaza de aceasta optiune, DeliciuDeCiocolata isi rezerva dreptul de a refuza receptia acestora.
Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului, in acest caz consumatorul.
Furnizorul verifica aspectul fizic si functional al produselor returnate in termen de 14 zile de la data achizitiei si va informa Consumatorul cu privire la starea acestora.

Prin exceptie de la prevederile OUG 34/2014, societatea noastra poate accepta, in anumite conditii, ca si un Consumator persoana juridica sa isi exercite dreptul de retragere si retur, dar acesta se va exercita in termen de maxim 3 zile calendaristice de la data receptionarii produselor. Societatea noastra nu isi asuma obligatia de a accepta un retur al produselor de la o persoana juridica, exceptand cazurile expres prevazute de lege in acest sens. In caz de accept al returului, Consumatorul persoana juridica va avea aceleasi obligatii si va trebui sa indeplineasca aceleasi conditii ca si in cazul Consumatorului persoana fizica.

 

1.2. Solicitarea returului:

Notificarea deciziei de retur se va face prin completarea formularului de retur. In acest sens, consumatorul va trimite solicitarea formularului prin email la adresa contact@bioarca.ro.

Selectati comanda din care doriti sa returnati produse

(ATENTIE! NU se accepta returul produselor alimentare, conform reglementarilor legale in vigoare, sau al produselor pentru care nu s-a intocmit la livrare, impreuna cu curierul, proces verbal de “colet deteriorat”, in cazul primirii coletului cu urme vizibile de deterioare exterioara).
Bifati produsele pe care le returnati.
Selectati din lista “Motiv solicitare retur”.
In campul “Observatii” va rugam sa ne transmiteti datele pentru returul banilor: IBAN, beneficiar, banca beneficiarului. Puteti opta de asemenea pentru folosirea banilor pentru comenzi ulterioare, iar in acest caz va rugam sa specificati acest lucru!
Apasati “Trimite Solicitarea”.
Veti primi mesajul “Cererea de retur a fost adaugata cu succes!”.
Consumatorul va transmite produsele returnate, costurile de transport fiind suportate integral de acesta, la adresa:
sat Catunu, str Migdalului nr 40, com Cornesti, jud Dambovita”
Dupa completarea formularului de retur, produsele in cauza trebuie sa ajunga la Furnizor in termen de 14 zile calendaristice.

1.3. Conditiile privind starea produsului pentru care se solicita retur:

•    sa fie cu etichetele specifice de identificare si ambalaje intacte.
•    sa fie insotit de toate accesoriile cu care a fost livrat, inclusiv manual de utilizare si certificat de garantie, daca este cazul.
•    sa nu prezinte deteriorari de aspect fizic sau functional.
•    sa nu prezinte elemente sau subansamble lipsa.
•    sa nu aiba urme de utilizare sau instalare (resturi alimentare, praf, pete, zgarieturi, tevi taiate, modificari, etc).
Daca produsul returnat a fost insotit de materiale promotionale sau cadouri, se vor returna si acestea in conditiile de aspect fizic, functional si ambalare asa cum au fost receptionate.
In cazul in care produsul returnat nu indeplineste conditiile de retur mentionate, furnizorul isi rezerva dreptul (in conformitate cu OUG134/2014) sa retina din valoarea produsului sumele necesare reconditionarii acestuia pentru a fi adus la starea initiala cand a fost receptionat de Consumator.

1.4. Situatiile in care nu se pot returna produsele achizitionate on-line:

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
•    Produsele alimentare si asemanatoare acestora, datorita riscului de deterioare.
•    Produsele comandate on-line dar care au fost ridicate direct din depozit.
•    Produsele achizitionate de persoane juridice.
•    Produse aduse pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca find lista de produse comandate de catre Consumator si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti).
•    Produsele cu etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului deteriorate sau lipsa.
•    Produsele care prezinta urme de utilizare sau instalare (resturi alimentare, praf, pete, zgarieturi, tevi taiate, modificari, etc).

1.5. Conditii generale privind returnarea banilor catre Consumator:

Returnarea banilor se efectueaza numai daca produsul a fost achitat de catre Consumator si returnat la Furnizor in termenii precizati de lege (OUG34/2014 cu toate completarile ulterioare).
Pentru produsele returnate in primele 14 zile calendaristice de la achizitie, termenul de rambursare a banilor este de 14 zile calendaristice de la data cand Furnizorul a receptionat produsul returnat.
Returnarea banilor se poate face dupa cum urmeaza:

1.5.1. pentru Comenzile achitate cu card bancar -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau transfer bancar in contul bancar transmis de client;

1.5.2. pentru Comenzile achitate cu OP -> prin virament bancar;

1.5.3. pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta)

1.6. Costul Transportului

Retur Total - In cazul in care Consumatorul returneaza integral comanda si nici unul din produsele aferente nu se incadreaza in lista specificata la punctul 1.4., Furnizorul va returna atat contravaloarea produselor comandate, cat si costul de transport aferent expeditiei coletului de la Furnizor la Consumator.
ATENTIE: costul de transport aferent returului va fi suportat integral de catre Consumator.
Retur Partial - In cazul in care Consumatorul returneaza partial comanda, respectand specificatiile de la punctul 1.4., Furnizorul va returna doar contravaloarea produselor respective, fara a returna si costul de transport aferent expeditiei coletului de la Furnizor la Consumator.
ATENTIE: si in acest caz costul de transport aferent returului va fi suportat integral de catre Consumator.

 

whatsapp